Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

Δελτίο τύπου 10-7-2013

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΒΗΣ


Φίλε συνδημότη,

Εδώ και λίγο καιρό και μέσα στην γενικότερη κρίση ζούμε μια ανελέητη προσπάθεια της κυβέρνησης για τον απόλυτο ευτελισμό του θεσμού της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Με την συμπαράσταση των διαπλεκομενων ΜΜΕ οι μαριονέτες της Τροικας προσπαθούν να αποδομήσουν πλήρως τον ρόλο των Δήμων και να οδηγήσουν τον θεσμό σε πλήρη διάλυση. Τελευταίο παράδειγμα οι απολύσεις σε σχολικούς φύλακες και δημοτική αστυνομία που ανοίγουν τον δρόμο για ακόμη περισσότερες απολύσεις με μια απλή Υπουργική απόφαση.
Και όχι, δεν σου ζητάμε να αντισταθείς στις απολύσεις των δημοτικών υπαλλήλων, όταν ζεις σε μια χωρά με πάνω από δυο εκατομμύρια ανέργους. Κάτι τέτοιο θα ήταν το λιγότερο εγωιστικό από μέρους μας.
Σου ζητάμε όμως να αντισταθείς στην μείωση πλέον του 60% των εσόδων των Δήμων από το κράτος με ταυτόχρονο πολλαπλασιασμό των αρμοδιοτήτων τους. Γιατί αυτό έχει επιφέρει την αναγκαστική μείωση των παρεχομένων υπηρεσιών και καθιστά το έργο μας εξαιρετικά δύσκολο.
Σου ζητάμε να καταλάβεις πως χάρη στα μνημόνια που έχουν υπογράψει οι φωστήρες μας, και με την εγκατάσταση του παρατηρητήριου, ενδεχόμενη απόκλιση από τους στόχους των εσόδων σημαίνει αυτόματη αύξηση των δημοτικών τελών. Και πως άραγε να πιάσει ο Δήμος τους στόχους των εσόδων όταν οι δημότες ζουν πλέον στο όριο της φτώχιας;
Σου ζητάμε να αναλογιστείς πως οι μέχρι σήμερα μειώσεις του μισθού μας κατά περίπου 40% έχουν στερήσει από την τοπική αγορά το ποσό των 50.000 ευρώ περίπου μηνιαίως! Και με τις επερχόμενες απολύσεις το ποσό αυτό θα ανέβει κι άλλο.
Σου ζητάμε να σκεφτείς πως παρόλο που συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις της ΠΟΕ ΟΤΑ δεν θα σου στερήσουμε βασικές υπηρεσίες όπως η αποκομιδή απορριμμάτων, η ύδρευση και η εξυπηρέτηση του δημότη.
Και αυτό γιατί σε αυτόν τον αγώνα σε θέλουμε δίπλα μας.
Δεν θα παίξουμε το παιχνίδι της κυβέρνησης που θέλει να χωρίσει τους Έλληνες σε αντίπαλα στρατόπεδα για να καταφέρει ακόμη ευκολότερα να ξεπουλήσει ότι απέμεινε στα συμφέροντα που υπηρετεί.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ πρέπει να αντισταθούμε αν θέλουμε ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας .
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ πρέπει να παλέψουμε για να σώσουμε ότι απέμεινε όρθιο.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να φωνάξουμε πως φτάνει πια, γιατί……
 

Μπόρα είναι, θα περάσει!